Please zoom this page to 125% to obtain the best view. =)

Monday, July 26, 2010

Sejarah class

*during sejarah class*

cp: hey let's go sit at the back, it's so hot here
me: okay la.

*runs to the "kopitiam table" behind our class*

cikgu: eh kenapa duduk kat belakang? duduk depan!
me: cikgu, panas la!!
cikgu: saya tak de suara nak cakap kuat, nanti tak dengar?
me: cikgu boleh dengar boleh boleh!
cp: ya cikgu boleh!

*cikgu ignores us and asks wiwi to explain to the whole class about chapter 7*

wiwi: okay kelas, apa negara persekutuan?
*whole class yells different answers*
wiwi: okok.. negara persekutuan ialah..bla bla bla...kuasa eksekutif terletak pada siapa??
whole class: Yang di-Pertuan Agong!
wiwi: badan pelaksana atau eksekutif membuat apa?
cp and i: (shouts from behind) menjalankan kuasa eksekutif mengikut perlembagaan!

*wiwi goes on asking many questions while the whole class amazingly seem very keen to answer her questions*

*comes up with a naughty scheme*

me: wiwi!! saya nak tanya kamu!! siapa 3 orang pegawai kerajaan itu?
wiwi: okok! Setiausaha Kerajaan Negeri, Pegawai Kewangan Negeri dan Penasihat Undang-undang negeri.
me: bagusss!!!
wiwi: okay sekarang jata negara, apakah simbolik empat jalur itu?
whole class: Perak, selangor, negeri sembilan dan pahang!
wiwi: bla bla bla bla... sekarang ada apa soalan lagi?
*cp and i grin to each other*

me: wiwi! nak tanya kenapa guna harimau tak mau guna kambing?
wiwi: kerana lambang keberanian
me: harimau itu jantina apa?
wiwi: saya rasa satu betina satu jantan kutt..* giggles*
cp: macam mana kamu tau???
wiwi: saya tengok bawah dia!!!

*whole class breaks into laughter*
*cp and i almost roll on the floor and laugh* =D

me: tapi macam mana wiwi tengok??
cp: *looks under the page..giggles* macam ni ke??
awiwan: tak tak, saya boleh tengok la *grins*

cikgu: *frowns* okok cukup la.
somebody: wiwi, padi itu untuk apa???
wiwi: saya tak tau la.
cikgu: saya pun tak tau.
another somebody: nak bagi cantik kut.

awiwan: okay sekarang lagu kebangsaan. apa lagu kebangsaan british?
whole class; God save the Queen!
awiwan: siapa yang pilih lagu negaraku?
whole class: Tunku Abdul Rahman yang mengetuai sekumpulan jemaah menteri!
me: nak dengar wiwi nyanyi negaraku!
some other friends: wiwi nyanyi!!
wiwi: aiya tak mau la. *big smile*

*wiwi finishes the whole chapter*
*everyone gives a big clap*
cp and i: wiwi!!! terima kasih cikgu wiwi!!
* whole class follows and yells "terima kasih wiwi"*

never been so energized and hyper during sejarah class =)
5 Arif can be very crazy at times. =D

No comments:

Post a Comment